Projekt InMotion

V času od 15. do 19. 5. 2017 so člani društva SLOSIM so sodelovali pri organizaciji dogodka v sklopu Erasmus+ projekta InMotion, ki se je odvijal na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani.

 

InMotion (Innovative teaching and learning strategies in open modelling and simulation environment for student-centered engineering education) je Erasmus + projekt, v katerem so predmet obravnave sodobne metode poučevanja na področju modeliranja in simulacij. Sodelujejo University of Bremen, St.Petersburg State Marine Technical University, St.Petersburg State Politechnical University, Novosibirsk State Technical University, Universiti Kuala Lumpur, Universiti Teknologi Malaysia, Universidad Nacional de Educacion Adistancia (Španija), University of Ljubljana – Fac. of. El. Eng., St. Petersburg Institute for Information of RAS in Universiti Teknologi PATRONAS (Malezija). Glavni namen je, da bi evropske univerze (iz Bremna, Ljubljane in Madrida) pomagale pri posodobitvi visokošolskih programov na partnerskih univerzah iz Rusije in Malezije.

V času od 15. do 19. maja 2017 sta Laboratorij za modeliranje, simulacijo in vodenje in Laboratorij za avtonomne mobilne sisteme ob sodelovanju Laboratorija za multimedijo (vsi iz Fakultete za elektrotehniko) in Službe za internacionalizacijo Univerze v Ljubljan organizirala dva dogodka:

  • sestanek glavnega odbora projekta INMOTION,
  • poučevanje ruskih in malezijskih partnerjev.

Sestanka glavnega odbora se je udeležilo 14 članov, izobraževanja pa 32 članov, ki so pretežno ugledni profesorji na omenjenih ruskih in malezijskih univerzah.

Ker moramo kot partner Univerza v Ljubljani v projektu InMotion pripraviti tudi knjigo v angleškem jeziku z naslovom: ‘Control oriented modelling and simulation: methods and tools‘ smo tudi izobraževanje povezali z enako tematiko in mu dali naslov : ‘Control oriented modelling and simulation with Matlab and Simulink‘.

Dogodek smo začeli z otvoritvijo, na kateri je udeležence pozdravil dekan Prof. Igor Papič. Prorektor Univerze v Ljubljani Prof. Goran Turk je predstavil Univerzo v Ljubljani, prodekan Fakultete za elektrotehniko Prof. Gregor Dolinar je predstavil fakulteto, Prof. Igor Škrjanc pa je predstavil raziskovalno dejavnost Laboratorija za modeliranje, simulacijo in vodenje in Laboratorija za avtonomne mobilne sisteme. Na koncu je  Dr. Igor Novopashenny  v imenu koordinatorja, Univerze Bremen, predstavil projekt.

Nato je sledilo izobraževanje (podrobnosti so razvidne iz programa) – pretežno na Fakulteti za elektrotehniko, delno pa tudi na Univerzi v Ljubljani. Na koncu smo anketirali udeležence in jim podelili potrdila o uspešno zaključenem usposabljanju.

Celotno poročilo lahko preberete TUKAJ.